DNWG Meetdiensten
Offerte Offerte aanvragen
Offerte Offerte aanvragen

Meerdere leveranciers op één aansluiting

Eén klant, één aansluiting en meerdere leveranciers. Dat kan bij DNWG-meetdiensten.

Meerdere leveranciers op één aansluiting (MLOEA)

Eén klant, één aansluiting en meerdere leveranciers. Het klinkt vreemd, maar het kan sinds maart 2018. Met extra meetpunten is het mogelijk om meerdere energieleveranciers te hebben. Er blijft sprake van één aansluiting (één overdrachtspunt), maar er komen één of meerdere meetpunten bij. Deze meetpunten krijgen ieder een EAN-code waarvoor een klant verschillende energieleveranciers kan contracteren..

Met deze maatregel wil de overheid de marktwerking verder stimuleren. Als klant kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om elektriciteit af te nemen van leverancier A en terug te leveren aan leverancier B. Maar ook voor een laadpaal voor de elektrische auto kunt u kiezen voor een andere leverancier. Deze mogelijkheid kan ook handig zijn voor een verhuurder van bedrijfsruimten. U kunt uw huurder(s) een eigen energieleverancier laten kiezen.

Bij meerdere leveranciers blijven de netbeheerkosten gelijk. De kosten voor het plaatsen van een tweede of meer meter(s) komen wel voor eigen rekening.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0113 74 11 00 (bereikbaar van 08:30 – 17:00 uur), of stuur een mail aan emt@dnwg.nl.