DNWG Meetdiensten
Offerte Offerte aanvragen
Offerte Offerte aanvragen

Onafhankelijke dienstenaanbieder (ODA)

DNWG Meetdiensten is door Energie Data Service Nederland (EDSN) gecertificeerd als ODA.

Onafhankelijke Diensten Aanbieder (ODA)

DNWG Meetdiensten is door Energie Data Service Nederland (EDSN) gecertificeerd als ODA (Onafhankelijke Diensten Aanbieder). EDSN is door de regionale netbeheerders, TenneT en GTS, in het leven geroepen om de marktwerking op de energiemarkt te faciliteren. Switcht u van energieleverancier? Dan verloopt dit proces via EDSN. Een ODA kan meetdata met goedkeuring van de klant, uit slimme meters opvragen om deze data te verwerken. Bijvoorbeeld om via een analyse meer inzage te krijgen in het verbruik.

U kunt deze data terugzien via Energiemonitoring of via Dataverstrekking. Indien gewenst kunnen de meetgegevens naast de grootverbruik aansluiting(en) getoond worden.

Informatiebeveiliging

DNWG Infra voldoet als ODA aan alle geldende verplichtingen vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij vragen alleen meetdata op als hier een klantmandaat voor aanwezig is. Naast de technische vereisten zijn er een aantal belangrijke eisen, die gesteld worden aan de manier waarop met privacy gevoelige data wordt omgegaan. Hiervan wordt periodiek een accountantsverklaring overlegd.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0113 74 11 00 (bereikbaar van 08:30 – 17:00 uur), of stuur een mail aan emt@dnwg.nl.

Video: meetdata uit slimme meters opvragen