DNWG Meetdiensten
Offerte Offerte aanvragen
Offerte Offerte aanvragen

Slimme warmtemeter

Het aantal warmtemeters zal flink toenemen als gevolg van de opkomst van duurzame energiebronnen, zoals aardwarmte en restwarmte. Daarom zijn een deugdelijke registratie van en inzicht in het warmteverbruik van groot belang.

Warmtetransitie

Het vertrouwde aardgas maakt de komende jaren plaats voor duurzame alternatieven voor koken, het verwarmen van woningen en kraanwater. Het gaat daarbij om warmte die op verschillende manieren geleverd gaat worden. Deze warmtetransitie zal een enorme impact hebben.
De eerste veranderingen zijn al zichtbaar. Sinds 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen al niet meer worden aangesloten op gas. De Tweede Kamer heeft besloten dat warmteleveranciers per eind oktober 2020 verplicht slimme warmtemeters moeten plaatsen bij nieuwe aansluitingen. Oude niet-slimme meters moeten ze vervangen vóór 2027.

Partner voor warmtemeters

Als eigenaar van een warmtemeter wilt u graag een betrouwbaar beeld van uw verbruik en op welke momenten. Zo’n beeld leidt tot inzicht in de kosten en besparingsmogelijkheden.
Met DNWG Meetdiensten heeft een betrouwbare partner. Van ontwerp, plaatsen en beheer van de meetapparatuur voor warmte  tot en met het uitlezen en verwerken. Wij kunnen dit allemaal voor u doen; we ontzorgen u graag!

DNWG Infra gecertificeerd

DNWG Infra is gecertificeerd Meetverantwoordelijke voor de warmtemeting, ook voor koude overigens. Binnen DNWG Infra is TUMS (op de markt opererend onder de naam DNWG Meetdiensten) het meetbedrijf. Dat houdt in dat DNWG Meetdiensten voldoet aan de eisen van VMNED,  de vereniging van meetbedrijven in Nederland. VMNED beschikt over een systematiek voor het beheer en de controle van warmtemeters. Met als leden de grotere warmteleveranciers is een groot deel van de in Nederland gebruikte warmtemeters voor kleinverbruik ondergebracht in deze systematiek.
Als erkend meetbedrijf heeft DNWG Meetdiensten een jarenlange ervaring met het verzamelen en monitoren van verbruiksgegevens. Als erkend meetbedrijf voor warmtemetingen lezen wij de meter op afstand uit en verzorgen de datacollectie en -validatie.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0113 74 11 00 (bereikbaar van 08:30 – 17:00 uur), of stuur een mail aan emt@dnwg.nl