DNWG Meetdiensten
Offerte Offerte aanvragen
Offerte Offerte aanvragen

Tussenmeters

Met een tussenmeter splitst u uw energiekosten verder uit naar verschillende gebruikers.

Tussenmeters kunnen (erg) handig zijn

Er kunnen diverse redenen zijn waarom u het energieverbruik verder uitgesplitst wilt hebben. Bijvoorbeeld om het energieverbruik van bepaalde ruimtes of apparaten vast te stellen. Of misschien bent u eigenaar of beheerder van meerdere panden en wilt u het energieverbruik uitgesplitst hebben naar de verschillende gebruikers. Dan is een tussenmeter een uitkomst. Een tussenmeter verschaft u en de gebruikers inzicht. Door gebruik te maken van tussenmeters kunt u op basis van werkelijk gemeten waarden de energieverbruikskosten doorbelasten/ toewijzen aan bepaalde afdelingen/ gebruikers.
Er zijn tussenmeters voor het verbruik van gas, elektriciteit, warmte en koude.

Verscherpte wet- en regelgeving

Tegenwoordig komt er nog een belangrijke reden bij om het gebruik van tussenmeters te overwegen. Vanwege een aanscherping van de wet- en regelgeving zullen veel ondernemers meer moeten doen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie:

  • Vanaf de zomer in 2019 moeten ondernemers voldoen aan de informatieplicht. Op de basis van de zogenaamde Erkende Maatregelen moeten ze aangeven welke acties ze hebben ondernomen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie.
  • Vanaf 2023 moeten alle kantoren over minimaal over Energielabel C  beschikken.

Tussenmeters kunnen helpen om de resultaten van de inspanningen die u moet plegen zichtbaar te maken.

Maatwerk

De plaatsing van tussenmeters vraagt vaak maatwerk. We adviseren u graag hierover.
DNWG Meetdiensten levert tussenmeters voor veel verschillende disciplines, zoals elektriciteit, gas, water en warmte.
Ook integratie in uw SCADA systeem is mogelijk, technici van onze afdeling Procesautomatisering adviseren u graag over dit vraagstuk.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0113 74 11 00 (bereikbaar van 08:30 – 17:00 uur), of stuur een mail aan emt@dnwg.nl.

Zie ook onze video over de voordelen van tussenmeters