DNWG Meetdiensten
Offerte Offerte aanvragen
Offerte Offerte aanvragen

Tussenmeters

Voor meer inzicht in het energieverbruik of uitsplitsing van verbruik en kosten

Waarom tussenmeters (erg) handig zijn

Uw bedrijf heeft een wettelijk verplichte hoofdmeting, maar u wilt meer weten. Bijvoorbeeld het verbruik van bedrijfsruimten, of van bepaalde machines of apparaten. In dat geval  bieden tussenmeters een uitkomst. Niet alleen om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik, maar ook om energie te kunnen besparen. 

Bent u eigenaar of beheerder van meerdere panden? Dan is het ideaal om het energieverbruik uit te splitsen naar de verschillende gebruikers. Ook dan kan een tussenmeter handig zijn. Een tussenmeter verschaft u en uw huurders inzicht in het individuele verbruik en de daaraan verbonden kosten. Hierdoor betaalt de huurder naar daadwerkelijk verbruik en wordt onduidelijkheid of onenigheid voorkomen. 

Door gebruik te maken van tussenmeters kunt u op basis van werkelijk gemeten waarden de energieverbruikskosten doorbelasten/ toewijzen aan bepaalde afdelingen/ gebruikers. Duurzaamheid of winstgevendheid van bedrijfsonderdelen kunt u daardoor beter in kaart te brengen.  

Energiebesparing niet vrijblijvend

Tegenwoordig komt er nog een belangrijke reden bij om het gebruik van tussenmeters te overwegen. Vanwege een aanscherping van de wet- en regelgeving zullen veel ondernemers meer moeten doen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. 

Sinds juli 2019 moeten ondernemers namelijk voldoen aan de informatieplicht Energiebesparing. Op de basis van de zogenaamde Erkende Maatregelen moeten ze jaarlijks laten weten welke acties ze hebben ondernomen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Vanaf 2023 moeten kantoren over minimaal over Energielabel C beschikken. 

Tussenmeters brengen de resultaten van uw inspanningen beter in kaart en bieden concretere handvatten om verder te verduurzamen. 

Offerte voor tussenmeters aanvragen

Tussenmeters voor gas, elektra, warmte en koude

Er zijn tussenmeters voor het verbruik van gas, elektriciteitwarmte en koude. Meetdata van de individuele tussenmeters kunnen worden gebundeld in energiemonitoring– en analysetools van DNWG, zodat u nóg beter in kaart kunt brengen wat uw energieverbruik is per onderdeel. Met de ingebouwde rapportages kunt u niet alleen uw verbruik rapporteren, maar krijgt u ook inzicht in het effect van duurzaamheidsmaatregelen en kunt u prognoses maken. 

Wilt u meer weten over energiemonitoring of inzicht in de data van uw (tussen-)meetpunten? Lees dan alles over onze energiemonitoringtool EMI of onze tool voor inzicht in uw meetpunten; MESweb. 

Offerte aanvragen

Plaatsing tussenmeters is maatwerk 

DNWG Meetdiensten levert tussenmeters voor veel verschillende disciplines, zoals elektriciteit, gas, water en warmte. Hou er wel rekening mee dat plaatsing van tussenmeters vaak maatwerk is. Het kan ook gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. Daarom is het raadzaam om uw huisinstallateur te consulteren.  

Integratie in uw SCADA-systeem is eveneens mogelijk. Onze technici van de afdeling Procesautomatisering zijn specialisten op dit gebied. 

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0113 74 11 00 (bereikbaar van 08:30 – 17:00 uur), of stuur een mail aan emt@dnwg.nl. Wilt u direct een offerte aanvragen voor een of meerdere diensten van DNWG Meetdiensten? Stel dan eenvoudig uw offerte samen. 

Vrijblijvende offerte aanvragen

 

Andere interessante diensten van DNWG

Zie ook onze video over de voordelen van tussenmeters