DNWG Meetdiensten
Offerte Offerte aanvragen
Offerte Offerte aanvragen

Over DNWG Meetdiensten

Als voorname speler op de Nederlandse metermarkt verricht DNWG Meetdiensten elektriciteit-, gas-, water-, stoom en warmtemetingen.

Erkend Meetverantwoordelijke

DNWG Meetdiensten is een Erkend Meetverantwoordelijke. Dat houdt is dat we een erkenning hebben van TenneT om meetdiensten te verrichten. Alle grootverbruikers zijn verplicht om voor hun elektriciteits- en/of gasverbruik gebruik te maken van een Erkend Meetverantwoordelijke. Deze leest en valideert de meetgegevens. De gevalideerde meetdata worden naar de netbeheerder gestuurd. De Erkend Meetverantwoordelijke zorgt ook voor plaatsing en beheer van de meters.
Je wordt niet zomaar Erkend Meetverantwoordelijke. Daarvoor moet een bedrijf aan een aantal eisen voldoen. Deze staan vermeld in de Meetcode.

Meetdata

Dankzij technologische ontwikkelingen, zoals big data, kunnen we op het gebied van meten steeds meer en kunnen we ook meer vastleggen. Kortom, continu meten is beter.
We zorgen voor een adequate distributie van meetdata. Met onze tools kunnen we onze klanten helpen bij het verkrijgen van meer inzicht in hun verbruiken. Overal, altijd en eenvoudig. Op die manier helpen we onze klanten ook bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen.

Apparatuur en automatisering

Maar we doen meer. We zijn ook gespecialiseerd in het beheren en onderhouden van wind- en WKK/WKO-installaties, het kalibreren en testen van meetapparatuur en procesautomatisering. Dat alles doen we met een team van ruim 50  betrokken en deskundige medewerkers vanuit Goes.

Neem contact op

Meer dan 100 jaar ervaring met meten

Het meten is bijna even oud als de energievoorziening. Immers, de afgenomen elektriciteit – en later het gas – moest worden gemeten om tot een afrekening te kunnen komen.

Meer weten

Medewerkers aan het woord

Maak kennis met de medewerkers van DNWG Meetdiensten. Lees meer over hun werkzaamheden en hun passie voor de klant. Lees alle verhalen.

 

“We kennen Zeeuwen van de reclame natuurlijk als zuinige mensen. Dat beeld is een beetje gechargeerd, maar we bieden wel veel voor weinig. Wat ook Zeeuws is, is dat we doen wat we beloven." Jan Dees, manager DNWG Meetdiensten

In een notendop

De zakelijke metermarkt is best wel complex, zeker voor een buitenstaander. Daarom hebben we  een korte animatiefilm laten maken. De animatie geeft in een notendop een beschrijving van de zakelijke metermarkt en de rol die DNWG Meetdiensten speelt.

Veelgestelde vragen

Wie is DNWG Meetdiensten?

Als voorname speler op de Nederlandse metermarkt verricht DNWG Meetdiensten elektriciteit-, gas-, water-, stoom- en warmtemetingen. We zorgen voor een adequate distributie van meetdata. Met onze tools ondersteunen we onze klanten bij het verkrijgen van meer inzicht in hun verbruiken. Overal, altijd en eenvoudig. Op die manier helpen we onze klanten ook bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Meten is weten. Dat weten we al heel lang. Dankzij technologische ontwikkelingen, zoals big data en kunstmatige intelligentie (AI), weten we ook steeds meer en kunnen we meer vastleggen. Daardoor wordt meten nog belangrijker.

Maar we doen meer. We zijn ook gespecialiseerd in het beheren en onderhouden van wind- en WKK/WKO-installaties, het kalibreren en testen van meetapparatuur en procesautomatisering.

Dat alles doen we met een team van ruim 50  betrokken en deskundige medewerkers vanuit Goes. DNWG Meetdiensten is een onderdeel van DNWG Infra.

DNWG Meetdiensten beschikt over de volgende certificaten:
– ISO 9001 (Organisatie);
– ISO 14001 (Milieu);
– ISO 27001 (Informatiebeveiliging;
– VCA** (veiligheid).

 

Wat doet DNWG Meetdiensten allemaal?

  • Plaatsen, beheren en onderhouden van de meetinrichting;
  • Wettelijke periodieke kwaliteitscontrole;
  • Controleren en verstrekking van de meetdata;
  • Storingsmonitoring en storingsafhandeling van de meetinrichting(en);
  • Helpdesk en onafhankelijk advies.

Voor een uitgebreide opsommingen van onze producten en diensten zie ook Oplossingen.

Is DNWG Meetdiensten gecertificeerd?

Een grootverbruiker van gas en/of elektriciteit is zelf verantwoordelijk voor het meten van het energieverbruik. Daarvoor moet hij een gecertificeerde meetverantwoordelijke in de armen nemen. Meetbedrijven dienen gecertificeerd te worden door TenneT. DNWG Infra (i.c. DNWG Meetdiensten) is door TenneT aangewezen als Erkend Meetverantwoordelijke voor elektriciteit en gas.
Voorts is DNWG Infra (i.c. DNWG Meetdiensten) door Energie Data Service Nederland gecertificeerd als ODA (Onafhankelijke Diensten Aanbieder) en kan DNWG Meetdiensten meetdata uit slimme meters opvragen.

DNWG Meetdiensten beschikt over de volgende ISO-certificaten:
– ISO 9001 (Organisatie);
– ISO 14001 (Milieu);
– ISO 27001 (Informatiebeveiliging);
Voor veiligheid is DNWG Meetdiensten in het bezit van het VCA** certificaat.

 

Wat zijn de bedrijfsgegevens van DNWG Meetdiensten?

Bezoekadres
A. Fokkerstraat 8
4462 ET  Goes

Postadres
Postbus 399
4460 AT  Goes

Tel (0113) 741 100
email: emt@dnwg.nl
website: www.dnwg.nl/meetdiensten

Bank
BIC: RABONL2U
NL36 RABO 0308 5684 35

KvK
nr. 22052034
BTW nr. NL811563285B01

Naar alle veelgestelde vragen