DNWG Meetdiensten
Offerte Offerte aanvragen
Offerte Offerte aanvragen

Speciale actie rondom de Informatieplicht Energiebesparing

De Informatieplicht Energiebesparing al in juli 2019 ingevoerd, maar nog veel ondernemingen voldoen nog niet aan de eisen. Daarom hebben wij een speciale aanbieding om eenvoudig te kunnen voldoen aan de Informatieplicht.

Wat is de Informatieplicht Energiebesparing?

Op 1 juli is het precies een jaar geleden dat de Informatieplicht Energiebesparing werd ingevoerd. Bedrijven en instellingen die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 gas verbruiken, moeten melden welke energiebesparende maatregelen ze hebben getroffen. Het blijkt dat veel bedrijven nog niet voldoen aan deze verplichting. In Zeeland gaat het om maar liefst 1000 bedrijven, zo heeft de regionale uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland laten weten. Elders in Nederland zien we hetzelfde beeld. Vaak heeft het te maken met onwetendheid. Geldt deze wet voor mijn onderneming? Hoe kan ik daaraan voldoen en hoe moet ik mijn data rapporteren?

 

Weet u niet of u valt onder de Informatieplicht? Dan is het tijd om in actie te komen.

Besparen met Erkende Maatregelen

Dief van eigen portemonnee

Wat veel ondernemers niet weten, is dat ze zichzelf financieel tekort doen door geen actie te ondernemen. Voor 19 bedrijfstakken heeft de overheid een lijst met erkende maatregelen energiebesparing opgesteld. (de Erkende Maatregelenlijst, oftewel de EML). Dat zijn maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder.

Breng uw verbruik gedetailleerd in kaart met tussenmeters

Als u actief aan de slag gaat met het energiebesparing van uw onderneming, is het belangrijk om in kaart te brengen waar het grootste verbruik zit. Daarom raden wij aan om te werken met tussenmeters. Deze meters brengen het energiegebruik van een segment van uw energieaansluiting in kaart. Hierdoor krijgt u een goed overzicht van het verbruik per ruimte, afdeling of pand en kunt u gericht maatregelen treffen.

Meer over tussenmeters

Hoe wij u kunnen helpen bij uw informatieplicht

We willen u graag de juiste middelen bieden om serieus werk te maken van energiebesparing in uw bedrijf. Met EMI (Energie Management Informatie) hebben we een gebruiksvriendelijke tool die u inzage geeft in uw huidige energieverbruik.

Alle voordelen van EMI op een rijtje:

  • Krijg gedetailleerd overzicht van het verbruik van alle energiestromen
  • Maak over elke gewenste periode rapportages van uw meetgegevens in zowel grafiek als tabelvorm
  • Krijg inzage in het effect van energiebesparende maatregelen.

Zo kunt u met een gerust hart rapporteren. EMI van DNWG Meetdiensten voldoet u namelijk aan de eisen van een EMS (Energie Management Systeem) en EBS (Energieregistratie en Beheer Systeem).

Lees meer over Monitoringtool EMI

Profiteer van 6 maanden gratis EMI

Wanneer u via ons minimaal één tussenmeter plaatst, dan kunt u zes maanden lang gratis gebruikmaken van onze tool EMI. Eén maand voor afloop van deze periode nemen wij contact met u op met de vraag of u gebruik wilt blijven maken van EMI.

Let op: U kunt zich aanmelden voor gratis EMI van 1 juli tot 1 september 2020.

Ik wil EMI 6 maanden proberen

Voor meer informatie over de Informatieplicht, tussenmeters of de mogelijkheden van EMI kunt u contact met ons opnemen via:

  • Telefoon: 0113 – 74 11 00 (Ma. – Vr. 8:30 – 17:00 uur)
  • e-mail: emt@dnwg.nl